Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Néhány gondolat

A Wildscape Projects válaszként született napjaink jelenségére, miszerint gyakran elfelejtünk a tájjal, természettel, természeti jelenségekkel összhangban alkotni, azzal párbeszédbe lépni. Tájépítészként a Wildscape Projects vizsgálja az ember és természet közti kapcsolatot és vallja, hogy az emberi igények kielégítésének feltétele, hogy teret engedjünk a természeti folyamatoknak. A tervezés fő célja, hogy funkcionális, kölcsönösen hasznos együttműködést, szimbiózist teremtsünk a természettel, illetve olyan zöld infrastruktúrát alakítsunk, amely a közösségteremtést, a természettel való összhangot elősegíti.

Komplex válaszokat gyakran sokszereplős, multidiszciplináris tervezéssel érünk el. A tervezés szükségszerűen egyedi, rugalmasan válaszol adott környezetre és léptékre. Célunk azonban új utakat nyitni a természeti környezet befogadására, formálva igényeinket és kapcsolatunkat mind a zöld mind az épített környezettel.

Adrienn, a Wildscape Projects alapítója Budapesten és Edinburgh-ban végezte kert- és tájépítészeti tanulmányait. A Budapesti Corvinus Egyetemen főként botanikai, kertészeti és műszaki ismereteket szerzett, míg a University of Edinburgh mesterképzésén nagy léptékű, nemzetközi városépítészeti, tájelemzési és tájtervezési projektekben vett részt. A különböző léptékekben való tervezés átfogó szemléletet és jártasságot adott sokszereplős, komplex tervezési feladatokban.

Tanulmányait követően az LDA Design londoni studiójában szerzett tapasztalatot különféle tájépítészeti projektekben. A fő profil a szabadtértervezés volt, de dolgozott kisebb lakóterületi parkok koncepciókialakításán, beszerzésen és kivitelezés dokumentáción is. Adrienn a brit tájépítész intézet (Landscape Institute; jegyzékszám: 23582) és a Budapesti Építész Kamara jegyzett tagja (jegyzékszám: K 01-5320).
A brit és nemzetközi tapasztalatai inspirálják, hogy olyan környezetet alakítson, amely képes válaszolni mind mostani komplex igényeinkre, mind korunk globális problémáira. Beszéljünk kerttervezésről vagy nagyléptékű tájstratégiák kialakításáról, a Wildscape Projects fő célja, hogy holisztikus válaszokat adjon korunk kérdéseire.

IMG_4844