Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Peipsi-tó tájtervezés

Leírás:

A tájtervezési tanulmány az észtországi Peipsi-tó északi partjait vizsgálja, turisztikai szempontból. A javaslat a változatos tájkarakterből és a táj textúrájából építkezik. A tájkarakter és kapacitás elemzések elengedhetetlenek a mezőgazdasági táj törékeny egyensúlyának megértéséhez. A táj komplexitásának megértésével lehetséges olyan javaslatokat tenni, amelyek kiemelik a táj szépségét és megőrzik az érzékeny területek diverzitását.

A turisztikai tervezés a helyi életvitelre fókuszál, megérteni és megmutatni igyekszik a lakosság és a táj együttélését, a táj meglévő értékeit, gazdag lehetőségeit adja át a látogatóknak, ezáltal kielégítve a különböző turisztikai igényeket. Ezt kisebb beavatkozások sorozatával érjük el – az irányított útvonalak, komponált látványok, kiemelt élőhelyek, művészi elemek (túraösvények, jelzőtáblák, szabadtéri bútorzat helyi anyagok használatával) segítenek a tájban való eligazodásban, annak mélyebb megértésében, a táj érzékenységének figyelembe vételével, tiszteletben tartásával.

Ezzel egy időben, a tájkarakter változatosságát nagy léptékű, hosszútávú beavatkozásokkal növelhetjük. Ilyenek a fenntartató erdészeti technológiák bevezetése, mezőgazdasági ágak diverzifikálása, illetve a különösen érzékeny, veszélyeztetett természetközeli területek védelme.

Év: 2015